Вежби против несоница

By

Неколку британски научници откриле дека февруари е месец на несоницата. Тие сметаат дека на тоа влијаат кусиот ден и долгата ноќ што се карактеристични за зимските месеци. Затоа д-р Ендрју Вејл ја препорачува техниката 4-7-8, која се темели врз древна индиска практика, а е во два чекора.

Прво ставете го врвот од јазикот на горното непце, зад предните заби и така држете го некое време. Издишувајте на уста, и тоа силно, со шушкање.

Научниците велат дека оваа вежба помага за полесно да заспиете.

Ќе ви се допадне