Италијанската министерка со танга даде свечена заклетва

By

Марија Елена Бочи е италијанска политичарка и адвокат. Таа била министер за уставни реформи во периодот од 2014 до 2016 година.

Иако таа свечената заклетва ја потпишала пред околу 5 години, деновиве на социјалните мрежи, но и на дел од светските портали објавија фотографија на која таа ја потпишува заклетвата, а додека го прави тоа, и се гледа тагата. На ова реагирала и Бочи, која кажала дека фотографијата е лажна.

Ќе ви се допадне