(Видео) Русин потстрижува коса со секира

Фризерот Данил Истомин од рускиот град Новосибирск стана популарен поради својот невообичаен начин на потстрижување. Тој користи секира и притоа објаснува дека тоа е едноставна метода за која не е потребно ништо друго осен познавање геометрија.

dobivaj vesti na viber

Во својот салон има дрвена површина на која муштеријата ја става главата за тој да може да има подобар пристап до косата. По грубото потстрижување, Данил преминува на финеси и ја завршува фризурата користејќи спрејови и препарати како сите фризери.

Данил не е првиот кој ја применува оваа застрашувачка техника на работа. Во текот на 30-те и 40-те години од минатиот век било сосема вообичаено косата да се крати со секира.

Scroll to Top