Модерни фризури: микс на четириесеттите и седумдесеттите години на минатиот век

By

Брановидни кадрици, кои беа популарни во 70-тите, сезонава ќе се носат со патец настрана,  детаљ карактеристичен за 40-тите години на минатиот век, како и со затегната коса на врв на главата. На повеќето ревии доминантни беа ретро бранови, кои се разликуваат по големината.

  • Кркми

Рамни, густи, префрлени преку едната страна, скалесто потстрижени, тие дефинитивно се враќаат на голема врата: за некои форми на кркми не ни се потребни ножици бидејќи се креираат со префрлување на едно подолго перче преку челото, кое треба да се прицврсти со шнола.

  • Затегнато

И за преку ден и за навечер. Косата е затегната, повлечена наназад и сосема рамно зачешлана во задниот дел. Исто така, уште една варијанта на овој стил е фризура затегната во тилот, со спуштени брановидни перчиња до краевите.

  • Вовлечени перчиња

Доста лежерен стил со лабаво навиткани и вовлечени перчиња во кок или во коњско опавче, забележани на модните писти уште лани. Овој стил ќе биде уште еден што ќе биде актуелен претстојната сезона, особено кога собраната коса е вовлечена во широка рол-јака.

  • Мокро и заплеткано

Еден од трендовите што е најтешко да се преведат во реалниот живот: мокри и доста заплеткани бранови во косата. Нешто пореална варијанта на овој стил е мокра коса собрана во коњско опавче.

  • Елегантно ниско коњско опавче

Разни верзии на ниско коњско опавче, со целосно зачешлана коса и јасен патец или со патец настрана. Уште еден впечатлив детаљ е многу сјајна и рамна коса.

  • Природно

Без разлика дали се работи за виткана, брановидна, рамна, кратка, паж или за коса до половина на грбот, фризерите ја нагласуваат природната текстура, без да употребат производи за стилизирање.

  • Кокови во стил на херојките на Хичкок

Елегантни, високо врзани кокови совршено прилегаат со елегантната облека.

  • Панк/рок-бунт

Иако повеќето од нас ќе изберат елегантни и префинети фризури, не се сомневаме дека оние посмелите ќе го прифатат панк/рок-стилот со кренати боцкави прамени во боја, во стилот на рокерите од 70-тите и на панкерите од 80-тите години.

  • Микробрановидно

Мали и еднакви бранови се креираат едноставно – кога ќе ја расплетеме плетенката, а оправдано заслужуваат свое место помеѓу хит-фризурите оваа сезона.

Ќе ви се допадне

https://44anime.net/. 4Anime Watch high quality 1080p online anime with English subtitles. You can watch free anime movies and movies online at 4Anime. Just sit back and relax!

watch anime online 4Anime DARLING in the FRANXX

anime websites 4Anime Naruto

4Anime My Hero Academia Season 4 Episode 18

Pokémon Journeys: The Series Episode 83

DARLING in the FRANXX