Што открива вашата омилена зимска боја на маникир за вас

Подготовките за зимата се во тек, што значи дека полека, но сигурно, ги подготвуваме следните чекори во однос на облеката, стајлингот и изборот на оние детали кои ќе го комплетираат нашиот изглед.

Еден од основните гласници на промената на сезоната секако е изборот на бои кои ги вклучуваме во нашите стајлинзи, но тие не се однесуваат само на облеката, туку и на ситниците како маникирот.

Иако на прв поглед се чини дека темните нијанси не можат да разбудат весели и позитивни емоции кај нас, сезоната есен/зима го докажува токму спротивното – темните нијанси кои сакаме да ги носиме во овој дел од годината (иако ги освежуваме со посветлите беж тонови) некако совршено ни се совпаѓаат и го имаме она топло чувство на гушкање и безгрижност.

Веројатно и претходно сте слушнале за психологија на боите, но дали знаевте дека таа може да се примени и на нашиот маникир?

Токму така, вашата омилена темна, зимска нијанса што ќе ја изберете за вашите нокти може да открие многу за вас, а овие детали откријте ги во нашата галерија.

Бордо

Бордо нијансата е совршена комбинација на црвена и виолетова и е една од најчестите бои за која сите одлучуваме кога ќе започне сезоната есен/зима. Не само што изгледа многу убаво на вашите нокти, туку буди чувство на луксуз, амбиција, па дури и внесува кралски печат на вашиот изглед.

Додека нијансата на „црвено Ферари“ ја избираат екстровертите кои сакаат да бидат во центарот на вниманието, оваа потемна нијанса ја изберат интровертите кои сакаат да се свртат кон себе, кон своите мисли и чувства.

Ако често се одлучувате за оваа боја, може да се каже дека сте сонувач и емотивна личност која сè држи до себе и сака да изгледа префинето и негувано.

Сива

Луѓето кои ги привлекува било која нијанса на сива често се сметаат за „голем залак“ и не секој може да се справи со нив. Овие луѓе можат да бидат конзервативни, но и интелигентни и деловни, што значи дека не оставаат никаква работа недовршена.

Црна

Точно е дека црната одамна се сметала за бунтовна, кога зборуваме за психологијата на бојата, всушност е многу, многу повеќе од тоа. Оваа моќна нијанса симболизира сила, софистицираност, моќ и доминација и затоа таквите луѓе ја избираат.

Секако, тоа не мора да значи дека сте доминантни, но може да значи дека сте храбри, дека сакате сè да контролирате и дека сакате сè да биде како што сте замислиле.

Кафеава

Оваа „земјена“, но истовремено и смирувачка нијанса, обично привлекува луѓе кои се секогаш тука за другите, но и за себе. Луѓето околу вас веројатно ве сметаат за авторитетни, убедливи, но и исклучително доверливи. Може да се каже дека вие сте пријателот на кој секој му се обраќа за совет кога им треба „глас на разумот“.

Сина

Од сите потемни нијанси што сакаме да ги носиме во текот на зимата, сината се смета за најадекватна – симболизира мир, спокојство, доверба, лојалност и интегритет и не е чудно што таквите нијанси привлекуваат такви луѓе.

Ако сакате темни нијанси на сина боја, веројатно сте исклучително добра и искрена личност, личност од доверба со која секој знае што прави.

Зелена

Иако овде зборуваме за темни нијанси, зелената секогаш ја носи многу потребната свежина. Зелената на овој начин инспирира враќање кон природата, но и рамнотежа, раст и просперитет. Оние кои ја сакаат оваа сенка веројатно се луѓе кои сакаат да живеат во хармонија, стабилно и безбедно.

Изборот на зелена боја може да значи дека сте на прагот на повторно раѓање, желба за нова самодоверба, но и дека поминувате низ големи и важни промени, поради што сте во таа фаза од животот кога сакате поддршка и усогласување со емоциите.