Чоколадни нокти се тренд за оваа есен

Оваа есен дефинитивно се однесува на темните нијанси на маникир, а една боја, покрај бордо нијансите, особено се истакна и е меѓу најбараните во салоните во последните недели.

Кафеавите чоколадни тонови ги полудеа трендсетерките и го преплавија Инстаграм.

Сепак, не се „зашеметувачки“ само чоколадните нијанси на прв поглед, туку и комбинацијата со обликот на ноктите, која нежно, но сигурно ги отстранува сите останати од радарот.

Веројатно не сте пропуштиле дека кратките нокти се многу повеќе во мода од долгите, но една форма владее над сите останати. Станува збор за кратки бадемасти нокти, а вакво нешто не треба да чуди со оглед на тоа дека се работи за форма која добро изгледа на сите, ги издолжува прстите и ги „толерира“ речиси сите нијанси. Веднаш зад петици е „овалниот“, но кусиот бадемаст нокт сепак води во „трката“.

Сепак, со чоколадно кафените тонови добивате комбинација која „вреска“ скапо и луксузно, а тоа, веруваме, е нешто кон кое сите се стремиме.

Чоколадните бадемасти нокти се дефинитивно „жешкиот“ тренд на сезоната, пренесува Wanted.

Scroll to Top