Луѓето не веруваат дека Вера Ванг наскоро ќе наполни 75 години

Модната дизајнерка Вера Ванг го привлече вниманието со најновите објави на Инстаграм.

Таа објави неколку фотографии од фризерскиот салон, а потоа се фотографираше пред да оди на вечера. Луѓето во коментарите и пишувале дека не можат да поверуваат дека наскоро ќе наполни 75 години. Многумина се согласуваат дека таа изгледа многу помладо.

„Па како си толку млада и слаба?“, „И рацете ти се убави и без брчки“, „Неверојатно, ти си се поубава“, „Дали таа се откажа од стареење?“, пишуваат луѓето во коментарите.

Познатата дизајнерка, родена во 1949 година, стана вирална сензација на социјалните мрежи поради нејзиниот изглед кој им пркоси на возраста. Ванг ја откри тајната на нејзиниот младешки изглед во интервју за BBC 100 Women минатата година.

Покрај тоа што верува дека „добриот сон вреди злато“, таа на крајот од денот се почестува со коктел од вотка, кој го смета за магичен еликсир.

„Во модата сум од својата 19 година. Никогаш не размислував за својот изглед, веројатно затоа што секојдневно работам со најубавите жени на светот. Ги сметам за мои музи и можеби тоа е добар начин да се справам со стареењето. Затоа отсекогаш велев дека тајната е во коктел со вотка“, вели таа.

Scroll to Top