(ВИДЕО) Стјуардеси кои ќе ве остават без здив

Кинеска авио-компанија „Хаинан“ ршеи да „малку“ го разубави својот екипаж. Погледнете…

Кога за некого ќе кажете дека се облекува како стјуардеса, тоа значи дека изгледа многу пристојно: фустан до колена, кошула закопчана до грло. Но, стјуардесите од кинеската авио-компанија „Хаинан“ го разбија стереотипот.

Погледнете:

 

Новите униформи, кои се прикажани на Неделата на висока мода во Париз, ги дизајнираше Лоренс Суо кој вели дека бил инспириран од кинескиот традиционален фустан.

„Неколку фустани имаат на себе и мотиви од митолошки суштества“, вели дизајнерот и додава дека на тој начин споил класична со ориентална естетика и модерен западен стил на облекување.

 

 

Scroll to Top