Ослабете 5 килограми за 7 дена

По празниците, руските, кифлите, прасето и благото, време е да почнеме со диети. Брзите диети се обвинети дека ги следи јо-јо ефект, односно дека изгубените килограми брзо се враќаат, но, сепак, тие се и прилично популарни бидејќи за краток период можете да изгубите и до 5 килограми.

dobivaj vesti na viber

 

Брза диета

Трае 7 дена, а предвиденото губење тежина е од 5 до 6 килограми

Прв ден

Се јаде само овошје, без банани. Овошјето е дозволено во неограничени количини, а најдобар избор е она кое содржи многу течности.

 

Втор ден

 

Се јаде исклучиво зеленчук, кој може да биде свеж, зготвен или конзервиран, но треба да избегнувате мешункав зеленчук. Се препорачува зелен и лиснат зеленчук. Зачините се дозволени, ама не и масло.

 

Трет ден

 

Се јаде и овошје и зеленчук. Зеленчукот се подготвува во форма на супа. Се комбинираат повеќе видови зеленчук, се варат и потоа се додаваат зачини.

 

 

Четврти ден

Се јадат банани (до три дневно), немасно млеко и супа подготвена на истиот начин како претходниот ден.

 

Петти ден

 

Се јаде супата со еден оброк од 200 g говедско месо и до 6 свежи домати во текот на денот. Говедското не смее да се пржи на маснотии.

 

Шести ден

Покрај супата, се јаде и 400 g говедско месо.

Седми ден

 

Исхраната е како и претходниот ден, со тоа што говедското го заменувате со интегрален ориз.

Диетата може да се води неколку циклуси, но мора да правите барем два дена пауза меѓу циклусите.

Забелешка

Овие диети можат да бидат исклучително тешки и штетни за човечкото тело. Па, пред да ги почнете најдобро е да се консултирате со вашиот лекар. Имајте на ум дека истите потенцијално штетно можат да влијаат на вашето здравје.

 

Scroll to Top