Банкар спаси тригодишно дете кое падна од балкон од петти кат

Триесет и седумгодишен банкар од Италија од Торино, спаси тригодишно девојче кое падна од петтиот кат од балкон. Матија Агузи рече дека додека со неговата девојка оделе во пекара, во центарот на Торино, околу 11 часот слушнале врисоци од зградата.

„Со девојка ми бев да купам леб, кога слушнав маж како вика кога го виде девојчето на балконот. Се држеше со двете раце, а нозете ѝ висеа во воздух“, рече Матија, кој објасни дека проценил каде детето можело да падне и застанал на тоа место, пишува „Си-ен-ен“.

Откако го спасил детето, Матија бил прогласен за херој во Торино.

Scroll to Top