Читач од усни откри што рече кралот Чарлс откако го гаѓаа со јајца

Читач од усни откри што рече кралот Чарлс Трети за време на посетата во Јорк, кога го маваа со јајца. Во средата, на 9 ноември, Камила и Чарлс го посетија Јорк за време на традиционалната церемонија во северна Англија, а еден маж фрли јајца кон нив.

Откако беше уапсен, професионален читач од усни откри што рече британскиот крал по инцидентот. Непознатиот маж фрли четири јајца, но ги утна, а потоа се слушна како вика дека земјата била изградена на крвта на робовите. Во тој момент полицајците го легнаа на земја и го уапсија.

Додека едни викаа Боже чувај го кралот, други гласно скандираа „Срам да ти е“. Се чини дека инцидентот не им пречеше на Чарлс и Камила па продолжија да се поздравуваат со собраната толпа луѓе. Потоа Чарлс се сврте кон дамата во воена униформа и ѝ рече дека сè е во ред и дека може да продолжат понатаму.

Неколку секунди подоцна го праша еден од полицајците дали е сè во ред, а тој му одговори дека бил загрижен. За потсетување, Чарлс Трети на престолот дојде по смртта на неговата мајка кралицата Елизабета, а во моментов е на дводневна турнеја по северна Англија.