„Да умреш од смеење“ нова претстава во Театар Комедија

Театар Комедија најави нова премиера. Од тетарот објавија фотографии од првата проба на првата премиера во 2023 година. Театарската претстава „Да умреш од смеење“ е во режија на Срѓан Јаниќијевиќ, а автор е Сашо Кокаланов.

Во претставата чија премиера треба да се случи во месец март ќе играат Тино Костадиновски, Атанас Атанасовски, Тони Денковски, Сергеј Димовски, Виктор Арсов и Жаклина Петровска.

На репертоарот на Театар Комедија актуелни се претставите „Женска гардеоба“, „Жени во Собрание“, „Грдиот“, „Стјуардеси“, „Вардарски пастуви“, „Вечера за глупаци“, „Клетвата на Скотје“, „Анатомија на неверството“ и „Илуминати“.

 

Scroll to Top