Џејд Киндом е првата жена со Даунов синдром која заврши спринт триатлон

Џејд Киндом е првата жена со Даунов синдром која го заврши женскиот спринт триатлтон. Таа ја заврши патеката Спринт триатлон од 20 км со велосипед и 5 км со трчање за неверојатни 2 часа 39 мин. 55 секунди.

Откако Џејд го собори рекордот, таа собра и 20.000 фунти за нејзината добротворна организација, North Devon Hospice, и има за цел да продолжи да собира пари за нив со идните предизвици. Во канцеларијата во Лондон ѝ беше доделен сертификат за Гинисов рекорд од главниот уредник Крег Глендеј.

Подготовката за овој предизвик значеше целосна промена во програмата за обука на Џејд. Низ сето тоа, нејзиниот тренер и зет Том Махони заедно со мајката на Џејд Џуди и помогнаа и ја охрабруваа секогаш да го дава најдоброто од себе.

Scroll to Top