(Фото) Маж се врза со ланци за тезгата на пазарот во Ниш ѝ не дозволи да му ја срушат

Еден од дуќанџиите на тезга на маркетот „Бошко Буха“ во Ниш, Зоран Николиќ се врза со синџири  ѝ не дозволи да му ја срушат. Се врзал по најавената реконструкција на пазарот со која требало да се сруши дуќанот.

По Николиќ протест најавувија и останатите пазарџии, бидејќи тврдат дека со градското претпријатие склучиле договор за закуп до крајот на годинава. Како што велат, повеќето од нив работат повеќе од 30 години и стотици луѓе би можеле да ги загубат приходите.

„Имам четири деца, болни родители и сите зависат од мене“, рече Марјан Асановиќ, кој го покажа договорот кој го имал, а кој повеќе не важел.

Scroll to Top