Оперската певица Тамара Ангеловска ќе има концерт во Даут Пашин Амам

Оперската певица и актерка Тамара Ангеловска, ќе одржи концерт во Скопје на 22-ри септември во галеријата Даут Пашин Амам насловен „Balcanto nella tradizione italiana“.

На концертот освен сопран Тамара Ангеловска, ќе настапи и светски признаениот диригент и пијанист Паоло Шибилија.

Проектот е премиерно изведен во Соренто, Италија 13- ти мај 2023 и Рим, 28- ми мај 2023.

Скопската публика ќе има можност да чуе дел од творчештвот на Тости, Верди, Пучини и македонскиот композитор Зографски.

Scroll to Top