Предностите на одмор во септември

Секој има своја визија за идеален одмор, а оние кои претпочитаат да одат на одмор во септември ги имаат на ум овие причини.

Се разбира, многу млади ќе претпочитаат да ја изберат сезоната, кога целото општество е на море, кога има забави на плажите, а сонцето гори. Секако, за време на летниот распуст одморот ќе го закажат и семејствата со училишни деца. Сепак, оние кои се пофлексибилни често ќе го изберат септември наместо топлиот јули или август за нивниот одмор.

Одморот во септември има многу предности, иако некои веројатно ќе најдат исто толку недостатоци. Меѓутоа, ако сте од оние кои бараат вистински одмор, за убаво капење, прочитајте барем две книги на плажа и уживајте во мирот на зајдисонцето; од друга страна, ако сте авантуристи, но не сакате гужви; конечно, и ако се случи оваа година да немате друг избор освен да одморите надвор од сезоната и треба да се тешите – еве листа на причини зошто септември е најдобар за одмор.

-Полесно е да се вклопите во вашите колеги на одмор.

-Можеби дури и подолго отколку што би можеле во сезоната.

-Редовните аранжмани се поевтини.

-Плус има повеќе понуди и промоции во последен момент, агенциите го фаќаат последниот бран на летото, што може да испадне навистина голема заштеда за вас.

-На граничните премини нема повеќечасовни чекања.

-Или метеж на аеродромот.

-На сите места можете да најдете сместување по ваш вкус.

-Поевтино е и да изнајмите стан, сопствениците исто така ги намалуваат нивните очекувања.

-Цените во рестораните и кафулињата се враќаат во нормала.

-Ќе биде поевтино во продавниците и маркетите.

-Нема толку многу гужви на плажите.

-Не се судрите со луѓе кога пливате.

-Сè потивко е и потивко, за оние што го бараат.

-Сонцето е поблаго.

-Помалку зрачење.

-Без екстремна топлина.

-Помал ризик од пожар што може да ви го уништи одморот.

-Мора да бидете многу невнимателни за да изгорите. Па, веројатно ќе заштедите и на крема за сончање.

Честопати не ви треба чадор за сонце. Дури ни лежалки – секогаш има каде да се стави пешкир или асура.

И ако ги изнајмите, сигурно нема да бидат цените на лежалките виоски како во екот на сезоната – и често имаат цени прилагодени на одредени периоди во текот на сезоната.

Scroll to Top