Русинка си го продала бебето, а со парите платила операција на носот

33-годишна жена е уапсена бидејќи го продала своето новороденче за да плати за операција на носот. Според руските медиуми, таа била приведена на крајот на мај поради сомнение дека сторила кривично дело трговија со луѓе.

Русинка чиј идентитет сè уште не е откриен наводно родила момче на 25 април во болница во градот Каспијск, а пет дена подоцна го продала на пар кој не може да има деца.

За возврат побарала 3.200 долари, а на денот на предавањето на момчето побарала дополнителни 360 долари поради откажување од правата на детето.

„Њујорк пост“ пишува дека некој за сè ја известил полицијата, па Русинката е приведена, но и парот кој незаконски го посвоил детето. Новите родители наводно изјавиле дека сопругата им го дала детето, но и изводот од матичната книга на родените, но тие негирале дека платиле за детето. Тие рекоа дека мајката на момчето потоа им побарала 3.200 долари за операција на носот за да ѝ помогне подобро да дише.

„Во моментов се спроведуваат низа истражни дејствија насочени кон утврдување на сите околности на стореното кривично дело и консолидирање на доказите за вината на осомничениот“, се наведува во официјалното соопштение. Не е откриено кој моментално се грижи за момчето, кое сега има два месеца.

Scroll to Top