(Видео) Ѓоковиќ заплака пред илјадниците фанови кои го дочекаа во Белград по освоениот пехар на УС Опен

Ѓоковиќ заплака пред десетици илјади навивачи кои го дочекаа во Белград по осфоениот тројфеј на УС Опен. Додека навивачите скандираа за него, тој го извади трофејот. Го спомена ѝ му оддаде почит и на Борша Симаниќ кој доживеа незгода на Мундобаскетот.

„Добро вечер Србија, Белград, те сакам. Ретки се моментите кога некој останува без зборови, ова се еден од нив. Јас сум пресреќен. Најпрво сакам да им честитам на фантастичните кошаркари и да им се заблагодарам што ме прифатија да бидам дел од овој спектакл. Ова е остварување на сонот на едно момче, бидејќи како мал присуствував на собири на кои се славеа фантастичните успеси на кошаркарите. Сум бил на балкон неколку пати, но никогаш вака. Бориша е херој на нацијата и заслужува сите да ја скандираат. Ниту еден спортски народ во светот го нема овој дух што го имаме ние, да живее Србија“, рече Ѓоковиќ.

Потоа му се поклони на Бориша Симаниќ, кој загуби бубрег на Мундобаскетот.

„Бориша е херој на нацијата и заслужува сите да го скандираат. Ниту еден спортски народ во светот го нема овој дух што го имаме ние, да живее Србија“, додаде тој.

Scroll to Top