(Видео) Мате Римац објави како се склопува Невера, прва копија за канадскиот пазар

Во новото продукциско видео кое го објави Мате Римац, хрватски иноватор, претприемач и основач на хрватската компанија за електрични спортски автомобили Rimac Automobili и го сподели на својот Фејсбук профил, открива детали за залихите на шасијата на идниот Nevera, како и напредокот во работата на склопувањето на автомобилот.

Автомобилот се произведува истовремено на четири работни позиции и на крајот се гледа комплетираната Невера.

Ова е првата копија наменета за канадскиот пазар. За да не се оштети при транспорт, автомобилот е двојно заштитен, со заштитна фолија до каросеријата и дополнителен капак што автомобилот го користи и при тест возењето.