(Видео) За платинестиот јубилеј кралицата Елизабета Втора присутвуваше на коњаничката екстраваганца

Кралицата присуствуваше на последната вечер на коњичката екстраваганца за да го прослави својот платинест јубилеј. 96-годишната кралица беше пречекана со овации при пристигнувањето во арената на замокот на Кралското шоу за коњи „Виндзор“. Познати личности меѓу кои Том Круз, Хелен Мирен и Кетрин Џенкинс се појавија на прославата на отворено. 

Поради проблеми со подвижноста кралицата беше придружувана од грофот и грофицата од Весекс. 

Кралицата Елизабета Втора беше забележана во петокот на саемот за коњи, каде еден од нејзините коњи беше прогласен за шампион. Во вторникот, таа го пропушти годишното читање на говорот на кралицата за прв пат од 1963 година.

На шоуто наречено „Галоп низ историјата“ учествуваа повеќе од 500 коњи и 1.000 изведувачи. Продукцијата ја води публиката низ повеќе од пет века историја, и беа претставени сите одликувања со меѓународни и национални воени, коњички и танцови прикази.


Scroll to Top