Ал Капоне

(Фото) Личните работи на Ал Капоне продадени на аукција за 3 милиони долари

Личните предмети на еден од најголемите гангстери во историјата на САД, Ал Капоне, се продедени на аукција за цена од 3 милиони долари. Аукцијата се …

(Фото) Личните работи на Ал Капоне продадени на аукција за 3 милиони долари Прочитај повеќе »

Ал Капоне на Денот на вљубените сакал да преземе контрола над целата мафија

Масакрот на Денот на вљубените е името за убиството од 1929 година. Тогаш во Чикаго биле убиени седум мажи, членови на бандата од Северната страна, …

Ал Капоне на Денот на вљубените сакал да преземе контрола над целата мафија Прочитај повеќе »

Scroll to Top