албанци

(Фото) Олимпијци од минатиот век учат да пливаат со помош на надувана кожа

Фотографијата на која позираат двајца Албанци олимпијци е направена за време на почетокот на дваесетите години од минатиот век. Двајца мажи со потекло од Албанија …

(Фото) Олимпијци од минатиот век учат да пливаат со помош на надувана кожа Прочитај повеќе »

(Видео) Албанци запалија наплатна рампа поради покачувањето на цените

Демонстрантите кои протестираат поради поскапите патарини, денеска имаа судар со полицијата во Кукеш, град на северот во Албанија, а во тој момент била запалена и …

(Видео) Албанци запалија наплатна рампа поради покачувањето на цените Прочитај повеќе »

15 000 Албанци антикомунисти дигнале востание против Југославија во 1944 година

Бунтот на балистите на Косово и Метохија бил бунт на припадниците на организацијата на Бали Комбетар, кој се борел против единиците на НОВЈ. Борбите почнале …

15 000 Албанци антикомунисти дигнале востание против Југославија во 1944 година Прочитај повеќе »

Scroll to Top