(Видео) Албанци запалија наплатна рампа поради покачувањето на цените

Демонстрантите кои протестираат поради поскапите патарини, денеска имаа судар со полицијата во Кукеш, град на северот во Албанија, а во тој момент била запалена и наплатната станица.

Километарска колона на автомобили се создала на авто-патот во Албанија поради организираните протести, по повод зголемувањето на цените на наплатните рампи.

Во текот на протестот, демонстрантите не им дозволиле на противпожарните лица да и се доближат на напланата станица.

Scroll to Top