(Фото) Олимпијци од минатиот век учат да пливаат со помош на надувана кожа

Фотографијата на која позираат двајца Албанци олимпијци е направена за време на почетокот на дваесетите години од минатиот век.

Двајца мажи со потекло од Албанија позираат покрај реката Дрим. Едниот од нив околу телото има врзано надувана кожа од коза, изум кој во тоа време луѓето често го користеле за да ги препливаат реките и стигнат до другиот крај на брегот. Во тоа време поголемиот број реки немале мостови за да можат да се поминат лесно.

Автор на фотографијата е унгарскиот барон Ференц Нопча.

Scroll to Top