алпинистка

Алпинистката Кристин Гарила од Норвешка искачи девет највисоки планини во светот за 45 дена

Алинистката Кристин Гарила (37) од Норвешка се искачи на планината Манаслу во Непал во саботата, што е нејзин деветти врв во изминатите 45 дена, изјавил …

Алпинистката Кристин Гарила од Норвешка искачи девет највисоки планини во светот за 45 дена Прочитај повеќе »

Илина Арсова се сретна со Џил Бајден во Вашингтон: Зборував за поместување на границите во планинарските спортови

Алпинистката Илина Арсова се врати од Вашингтон, каде што имаше можност да се сретне со првата дама на САД, Џил Бајден, на 10-годишнината од Глобалната спортска …

Илина Арсова се сретна со Џил Бајден во Вашингтон: Зборував за поместување на границите во планинарските спортови Прочитај повеќе »

Украинското знаме треба да се вее на врвот на Еверест, како симбол на непобедливиот дух порача од највисокиот врв украинката Антонина Самоилова

Антонина Самоилова од Украина го искачи Монт Еверест во рамките на експедицијата која имала за цел да се покаже непобедливоста на украинскиот дух. Украинката Антонина …

Украинското знаме треба да се вее на врвот на Еверест, како симбол на непобедливиот дух порача од највисокиот врв украинката Антонина Самоилова Прочитај повеќе »

Scroll to Top