Хелсинки

Финскиот претседател за 61 евро леташе од Сплит до Хелсинки

Финскиот претседател Сауи Ниништо, кој беше во посета на Хрватска, дома замина летајќи во економска класа. По посетата на Загреб тој отиде во Сплит. Оттаму …

Финскиот претседател за 61 евро леташе од Сплит до Хелсинки Прочитај повеќе »

Некогаш се гладувало, а денес е една од најуспешните држави во светот

Земјата која пред 150 години ја мачеше гладта, која погоди голем дел од Европа, кога умреа повеќе од 10 % од популацијата во светот, околу …

Некогаш се гладувало, а денес е една од најуспешните држави во светот Прочитај повеќе »

Scroll to Top