хемикалии

„Ќе ги стерилизираме со хемикалии во храната“ – текст во „Њујорк тајмс“ од 1946 година

На 4 ноември 1969 година е објавен специјален текст во американскиот весник „Њујорк тајмс“, во кој авторот Гладвин Хил повика на употреба на хемикалии за …

„Ќе ги стерилизираме со хемикалии во храната“ – текст во „Њујорк тајмс“ од 1946 година Прочитај повеќе »

ГМО хемикалии во крвта имаат жители на 18 европски земји – Македонија конечно е на дното на листата по нешто добро

Жителите на 18 европски држави биле тестирани и биле позитивни на траги од глифосат, кој на глобално ниво се користи како убиец на плевел, се …

ГМО хемикалии во крвта имаат жители на 18 европски земји – Македонија конечно е на дното на листата по нешто добро Прочитај повеќе »

Четири најопасни хемикалии кои ви го уништуваат мозокот

Да го изгубите здравиот ум е страшна работа, но вештачките хемикалии и понатаму претставуваат закана за функционирање на нашиот мозок како и уништените клетки во …

Четири најопасни хемикалии кои ви го уништуваат мозокот Прочитај повеќе »

Scroll to Top