хрватски

Почина Саша Залепугин, хрватски водител и новинар од времето на Југославија

Легендарниот телевизиски водител и хрватски новинар од времето на Југославија, Саша Залепугин (91), почина вчера вечер како последица на мозочен удар. Веста ја потврдила неговата …

Почина Саша Залепугин, хрватски водител и новинар од времето на Југославија Прочитај повеќе »

Хрватски режисери ќе го отворат „Киненова“ со филмот „Чичко“: знаевме дека Мики Манојловиќ мора да ја има главната улога

Хрватскиот филм „Чичко“ во режија и сценарио на дебитантите Давид Капац и Андрија Мардешиќ, со Мики Манојловиќ и Горан Богдан во главните улоги ќе го …

Хрватски режисери ќе го отворат „Киненова“ со филмот „Чичко“: знаевме дека Мики Манојловиќ мора да ја има главната улога Прочитај повеќе »

Хрватите посветија текст за Вевчани како туристичка атракција: Балканска република која кратко живееше по распаѓањето на Југославија

Хрватски веб-портал во категоријата патување ја сместува Македонија. „Имаат своја валута и знаме: Балканската република која кратко живееше по распаѓањето на Југославија“, со ваков наслов …

Хрватите посветија текст за Вевчани како туристичка атракција: Балканска република која кратко живееше по распаѓањето на Југославија Прочитај повеќе »

Хрватски свештеник доби 3 месеци добротворна општествена работа за силување момче

Силувач добил 730 часа општествено-корисна работа, што според 8-часовниот работен ден изнесува околу 3 месеци. Жртвата, сега 31-годишнен маж, раскажал пред судот, преку аудио-видеоуред, дека …

Хрватски свештеник доби 3 месеци добротворна општествена работа за силување момче Прочитај повеќе »

(ВИДЕО) Босанец го отпеа хитот „Despacito“ на српски, хрватски и босански

Целосен хит… Еден Босанец дојде до идејата да го одработи планетарниот хит „Despacito“, но на свој начин. Мелодијата не ја менувал, но затоа текстот во …

(ВИДЕО) Босанец го отпеа хитот „Despacito“ на српски, хрватски и босански Прочитај повеќе »

Scroll to Top