зеленчук

Со ферментиран зеленчук во битката со коронавирусот

Истражувањето што го спровеле научници од Берлин покажало дека процентот на смртност кај заболените од коронавирус е понизок во земјите каде што е висок процентот …

Со ферментиран зеленчук во битката со коронавирусот Прочитај повеќе »

На фискалните од „Македонска пошта“ пишува дека сте купиле зеленчук

Неодамна на социјалните мрежи се појавија фотографии од фискални сметки што ги издава „Македонска пошта“. На нив, наместо да стои услугата што ви ја наплатиле, …

На фискалните од „Македонска пошта“ пишува дека сте купиле зеленчук Прочитај повеќе »

Овошјето и зеленчукот ги прогласи за неодобрени лекови

Американската агенција за храна и лекови (ФДА) објави дека пропишувањето на здравото овошје и зеленчук како средство со кое би се спречило дебелеењето или лекувањето …

Овошјето и зеленчукот ги прогласи за неодобрени лекови Прочитај повеќе »

Одгледувањето овошје и зеленчук во сопствен двор е казниво дело

Граѓанските права за сопствениците на куќи доживеаја голем удар откако судовите во Флорида потврдија дека одгледувањето билки и растенија во сопствен двор претставува злосторство. Од …

Одгледувањето овошје и зеленчук во сопствен двор е казниво дело Прочитај повеќе »

(ФОТО) Неверојатно што успеа да направи од овошје и зеленчук

Полската уметничка и фотографка, Ана Токарска, ги израдува своите обожаватели, со реалистични портрети, користејќи исклучиво овошје и зеленчук. Вели дека за серијата на овие дела …

(ФОТО) Неверојатно што успеа да направи од овошје и зеленчук Прочитај повеќе »

Scroll to Top