Девојка остана без половина рака поради фен: еве како ѝ се случи оваа страшна несреќа

Мери Вилсон од Јужна Каролина доживеала страшна несреќа предизвикана од фен. Според foxnews, после тоа лекарите и ја ампутирале раката до лактот.

Вилсон ја сушела косата пред спиење во нејзиниот дом на островот Џејмс, кога одеднаш се онесвестила додека го држела апаратот. Таа паднала на подот, но апаратот сè уште работел со голема јачина и и ја изгорел раката, предизвикувајќи и изгореници од трет степен.

Вилсон рече дека лежела онесвестена на подот околу 20 минути пред нејзиниот партнер да ја најде. Ми рече: Види ја раката!

„Ја гледам раката. Не се ни регистрирам дека е дел од мене. Не изгледа ни препознатливо“.

Вилсон потоа била итно пренесена во болница каде лекарите рекле дека нејзините повреди биле толку тешки – поради сериозно оштетување на нервите предизвикано од топлината на фен – што раката и зглобот морале да и бидат ампутирани.

„Изгорениците на мојата рака беа изгореници од трет степен, беа до коска“, рече Вилсон.

Таа рече дека фенот нема автоматско исклучување како другите алатки за коса и дека таквиот безбедносен механизам можеби би и ја спасил раката.

Не е јасно што ја предизвикало Вилсон да се онесвести, иако таа верува дека шокот од фенот ја предизвикал да се онесвести. Вилсон вели дека морала да ја напушти работата како негувателка на кучиња и не е сигурна дали ќе може да се врати на таа улога во иднина.

„Апсолутно ми недостигаат, ми недостигаат кучињата, ми недостасуваат клиентите“, рече Вилсон.

„Ќе продолжам да го живеам мојот живот во потполност. Тоа е само рака. Што е ова, 10 проценти од моето тело? Губењето на раката можеби е нешто што го менува тоа што сум, но не значи дека ме дефинира за сè“, изјави Вилсон за магазинот.

Scroll to Top