Коста Кецмановиќ убивал според книгата „Кога ѓаволите летаат“, писателот се огласи дека се далечни роднини со семејството

Писателот Владимир Кецмановиќ се најде на мета на напади на социјалните мрежи, откако се појавија шпекулации дека момчето Коста Кецмановиќ обвинето за убиство на 10 лица во основното училиште „Владислав Рибникар“, убива според неговата книга „Кога ѓаволите летаат“.

Тој во интервју за ТВ Прва изјави дека тоа се целосна глупост.

„Не одговорив на глупостите на Интернет од почит кон жртвите“, рекол тој.

Кецмановиќ во разговорот рекол дека е во роднинска врска со членовите на тоа семејство.

„Ние сме далечни роднини. Го познавам татко му, не можам да кажам ништо лошо за него. Ангажирав адвокат за да дознаам кој ги шири овие приказни. Тоа е многу поимбецилен напад на мојата книга. За ова е потребно правно постапување“, изјавил тој и истакнал дека многумина не го ни прочитале неговото дело.

„Добивам неограничени барања за следење и пријатели на социјалните мрежи од луѓе кои се обожаватели на Коста Кецмановиќ. Најмладиот масовен убиец во светот станува ѕвезда“, додал тој.

 

Scroll to Top