Ослабете набризна 5 килограми, диета со компири

By

Оваа диета се држи само 3 дена во кои можете да ослабете дури и до 5 килограми. За време на диетата се јадат варени компири и се пие јогурт со ниска масленост. Скробот од компирите заедно со млечната киселина обезбедува минимална дневна доза калории. Кога ќе поминат трите дена, се прави пауза два дена, во кои треба да јадете умерена храна, и повторно следните три дена може да ја држите истата диета.

 

Ден 1.

Појадок: 1 варен компир без сол, 1 чаша јогурт

Ручек: 2 варени компира без сол, 1 чаша јогурт

Вечера: 2 чаши јогурт

 

Ден 2.

Појадок: 1 чаша јогурт

Ручек: 2 варени компира без сол, 1 чаша јогурт

Вечера: 1 варен компир без сол, 1 чаша јогурт

 

Ден 3.

Појадок: 1 варен компир без сол

Ручек: 1 варен компир без сол, 1 чаша јогурт

Вечера: 1 чаша јогурт

Правете разлика помеѓу помфрит и варен компир, кој е многу здрав. Тврдењата на некои истражувања дека компирот може да нѐ здебели се погрешни, доказ за тоа е и овој начин на исхрана со кој ќе ослабите и до 5 килограми.

Компирот содржи многу витамини и минерали, а поради содржината на влакната, ги забрзува работата на цревата и варењето на храната.

Ќе ви се допадне