Подгответе вкусна, кремаста и сочна чоколадна торта.
1. Скршете десет јајца. Измаетете ги белките заедно со шеќерот за да добиете убав и цврст шлаг. Потоа се додава маслото и жолчките. Постепено се додава какаото измешано со брашното и се меша. Се истура смесата во округол плех бр. 26 и се пече на на 180 степени околу – 20 минути. Се прави уште една кора. Искористете десет јајца.
2. 200 милилитри млеко изешајте го со пудинг и шеќер. Преостанатото млего сварете го. Додека е врел пудингот додајте 150 грама чоколадо. Оставете ја смесата да се олади.
3. Потоа измаетете го маргаринот и постепено додавајте го пудингот во смесата. Кога филот ќе биде готов додајте нутела и повторно со миксер промешајте.
4. Филот поделете го на 4 дела.
5. Корите исечете ги на два дела, за да добиете 4 парчиња.
6. Потоа филувајте ги корит. На последната кора на која е преостанат четвртиот дел од филот, измешајте го со свеж шлаг (прав) со миксер и додајте уште погуст фил со спреј кој служи за декорација за правење ружи. Се декорира со разни чоколадни трошки по желба.