Уживаше во сурфање, а потоа необично суштество излета од морето: внимавајте на опашката

Кога поминувате време на отворено море, претпоставувате дека ќе имате „блиска средба“ со некои од суштествата од длабочините.

Токму тоа му се случи на еден сурфер кој уживаше недалеку од брегот на Западна Австралија, на почетокот на март оваа година.

Клипот беше објавен на TikTok и брзо го привлече вниманието на корисниците, пренесува Yahoo.News.

Човекот забележал темна сенка под водата и веројатно не очекувал дека чудното суштество ќе скокне и за малку ќе го удрило.

„Внимавајте на опашката“, стои во описот на видеото, а можеме да видиме дека е прилично долга.

Суштеството изгледа како жила, но всушност е морски гулаб со широко тело во облик на дијамант.

Опашката е долга, во форма на камшик, а на крајот има „трн“ поврзан со жлезда која лачи отров.

Морските гулаби се познати скокаат за да ја покажат својата агилност, вели Британскиот природонаучен музеј.

Scroll to Top