(Видео) На психопатите омилената песна им е од Еминем

By

Една скорешна научна студија, спроведена на универзитетот во Њујорк, открила која им е омилената песна на психопатите. Во испитувањето спроведено на 200 лица со психопатски нарушувања на испитаниците им биле пуштени 260 песни. Студијата имала цел да открие дали постои поврзаност помеѓу музичкиот вкус (во однос на текстот) и психопатските карактеристики на луѓето.

Повеќето психопати се фанови на Еминем, пред сè, на неговата песна Lose Yourself. На врвот на листата се и No Diggity на групата „Блекстрит“, My Sharona на групата „Кнак“ и Titanium на Сиа.

Ќе ви се допадне