Ова е вистинската причина зошто Третата светска војна е неизбежна

By

Според информаторот на Светска Банка, Карен Худес, американскиот долар ќе пропадне и ќе биде заменет со нов, безкаматна валута, зависна од златото.

Худес е адвокат, и работела во правниот одел на Светска Банка, а неодамна повторно е поставена на таа функција.

Таа во интервјуто за „Russia Today“, изјави:

„Постојат околу 170.500 тони злато, кое се чува  во сефот на хавајската банка, 130.500 тони во Хонг Конг, и 150.000 тони во банката за развој на Сингапур. Постојат уште околу 100.000 тони злато во безбедносниот фонд на 50 години…

“… Ова богатство ќе биде предмет на статус на ограничување, кое наложува да, доколку некој тврди дека нешто е во негова сопственост, но не успее тоа да го докаже во рок од 50 години, го губи своето право на тоа“, без приговор. Тој период е завршен во 2005 година“.

Авторизираниот потписник на овој фонт е Волфганг Струк.

Худес изјави:

„Земајќи ги во предвид книжните валути, во несигурната ситуација, златото од фондот мора што побрзо да се искористи за добробит на човештвото, пред да дојде до колапс на книжните валути“.

Напомена: Пред да продолжиме понатаму, да разјасниме ова што досега го слушнавме. Така, практички, во светот мора да се појави таа неверојатна количина на злато, а и законот на тоа обврзува и не може да се избегне. Тоа понатаму значи дека сите банкари кои го држат светот во рака, ќе останат без пари, затоа што ќе владејат практично со безвредни харии, кога ќе се појави златото.

Така, сетете се дека во последните години Русија и Кина купија неверојатни залихи на злато. Сето тоа води само во еден правец, доларот ќе ја изгуби својата моќ, а FED повеќе нема да може ништо да печати.

Сето ова што постои и начинот на функционирање ќе биде бесмислено и сите војни кои се водат, целото нивно богатство е во долари, а тоа нема повеќе да постои. Мислите дека ова банкарите и владетелите на светот ќе го дозволат без светска војна?

Што ги задржува?

Според зборовите на Карен Худес, мејнстрим медиумите ги купија банките, што им овозможува проток на информации надвор од алтернативните новински медиуми. Како – Вон алтернативни вести, луѓето можат да ги користат само социјалните мрежи, како Твитер и Фејсбук, за да се рашират вестите.

Имате моќ во рацете и затоа ширете ја вистината.

И покрај тоа што повторно е поставена на таа функција, Худес призна дека не ја пуштаат во просториите на Светска Банка:

„Банкарскиот картел ангажираше безбедносна компанија, која одбива да ме пушти внатре, но и покрај тоа успеав да влезам на состанокот на 10 октомври, на кој се сретнав со три делегации… швајцарска, руска и германска делегација, при што расправавме за тоа како ќе ја примораме банката да ги почитува законите на банкарството“.

„Формуларите се со бројни коалиции како BRICS-а и Групата 77 за да овој фонд на злато го осигура човештвото“.

Во САД, граѓаните и локалните власти сватија дека банкарскиот картел направил нешто што се нарекува „заплена на државата“, на што Худес вели:

„Успеаа да подмитат и корумпираат доволно голем број на должници, кои, наместо да ја работат својата јавна должност, служат на интересите на банкарскиот картел“.

Худес во САД работела со „Окружниот одбор на Америка“, изјавувајќи: „Тие го прифатија делот од златото на САД во оваа „Глоблна установа за долгови“, во име на граѓаните на САД и во моментов се обидуваме да ги замениме хартиените валути кои ги издаваат Федералните резерви“.

Худес додаде дека новата валута ќе ја издаде Ризницата, а не федералците, изјавувајќи дека нема да постојат камати на новата валута. Со други зборови, наплатата на каматата нема да се толерира ниту во една држава кога овој фонд ќе биде пуштен во промет.

„Кога Фердинанд Маркос го стави златото во Глобалната установа за долгови, ангажираше институции кои ќе осигураат дека златото ќе се користи за добробит на човештвото.

Карен Худес изјави дека повеќето од ова злато се наоѓа на Филипините и дека војската на САД го чува тоа подрачје. Волфганг Струк, изјави дека некои воени хеликоптери го носат златото од тоа подрчаје, и тоа е затоа што Худесова поднела тужба, тврдејќи дека златото е осигурано од страна на безбедносната компанија „Lloyd’s of London i Lincoln Insurance Company“.

Во делот на тужбата Худес наведе:

„Златото кое е украдено ќе се врати и тој кој наредил транспорт на тоа злато ќе одговара пред законот“.

1. Брза замена на валутата

2. Банките се поткупени од мејнстрим медиумите и погрешно ги информираат луѓето за оваа ситуација.

Худес изјави дека парите на Федералните резерви ќе пропаднат и дека нема ништо што би можело да направи тоа да се спречи, додавајќи:

„Ако книжевната валута пропадне, војската нема да може да биде исплатена“.
Мејл за Карен Худес од Волфганг Струцк.

Худесова на 3 ноември доби мејл од Волфганг.
„Ова се интересни вести во смисла дека Карен Худес предводела тим за уништување, кој ќе ги замени фракциските резервни валути, пред да дојде до нивен неминовен колапс, користејќи мирна транзиција низ монетарните договори за кои светот не знае“.

Таа одговори пишувајќи: „Светот знае за монетарниот договор“, додавајќи дека оние кои ја имаат моќта на поткупување на мејнстрим медиумите, би ширеле лажна реалност.

Нова валута.

Според зборовите на Карен Худес, новата валута ќе изгледа вака:
„Златото ќе биде компресирано многу тенко и ставено во пластични плика, и на тој начин ќе наликуваат на книжевни пари со тоа што вредноста на златото ќе биде еднакво утврдена со вредноста на валутата“.

Цената на златото ќе се смета на следниот начин:
„На основа на потрошивачките кошнички и услуги, но и поголемиот број на валути во тоа време, ќе се проценува апсолутниот еквивалент на вистинската вредност на оваа валута“.

Тие кои ги имаат насочено ушите, веќе знаат за моменталниот систем во кои сите можеме да живееме во изобилие и благосостојба без потреба за пари, како што се  Убунту системот, и проектот Венус.

Тоа што Худес предлага е само краткорочна транзциција која ќе трае додека не се елиминираат сите облици на пари, затоа што, додека постојат праите, сите ќе бидеме финансиски робови на пореметениот систем.

Ќе ви се допадне