Скриен моќен евтин рецепт кој може да го излекува ракот

By

Главното прашање е зошто тој мит е пласиран? Тоа лесно ќе се објасни ако се запрашаме која од тие лаги има финансиски бенефит. Тоа, секако, не се компаниите што продаваат сода бикарбона,затоа што тоа не е производ кој е скап или ексклузивен. Па кој е тогаш тој што има бенефит? Тоа се фармацевтските компании. Но, зошто? Одговорот е – затоа што сода бикарбоната лекува голем број болести, па и оние како туморот или ракот, а фармацијата сака да ги продаде своите баснословни скапи лекови, кои често и не лекуваат ништо.

Во прашање е мит што се одржува веќе долг период. Луѓето денеска сѐ уште ја мешаат сода бикарбоната со прашокот за печиво и со присуството на алуминиум. Сода бикарбоната никогаш не содржела алуминиум.

Никогаш не содржела и никогаш нема да содржи. Маркетиншките тактики ги уверија милиони луѓе во светот во спротивното поради тоа што луѓето не се запознаени со основите на хемијата.

Всушност, речиси секоја сода бикарбона купена во продавница е сигурна, поевтина, чиста и погоден извор за натриум бикарбонат како и кој било друг скап бренд што наводно не содржи алуминиум.

Вистинската работа што ќе ви помогне да се уверите дека купувате квалитетна сода бикарбона е да проверите дали на кутијата пишува дека таа содржи 100 отсто сода бикарбона.

Постојат компании што ги мамат луѓето дека произведуваат сода бикарбона, без алуминиум, во споредба со другите компании. Дали тоа значи дека другите брендови на сода бикарбона содржат алуминиум? Тоа е добар маркетинг, но тоа не е вистина. Но, главното прашање е зошто тој мит е пласиран? Тоа лесно ќе се објасни ако се запрашаме која од тие лаги имаат финансиски бенефит. Тоа, секако, не се компаниите што продаваат сода бикарбона затоа што тоа не е производ што е скап или ексклузивен.

Па, кој е тогаш тој? Тоа се фармацевтските компании. Но, зошто? Одговорот е – затоа што сода бикарбоната лекува многу болести, па и оние како тумор или рак, а фармацијата сака да ги продава своите баснословни скапи лекови, кои често и не лекуваат ништо.

На оваа манипулација подлегнаа апсолутно сите, па и оние добронамерните што пишуваат за лекувањето со сода бикарбона. Дали забележале дека апсолутно сите во текстовите напомнуваат да купувате само сода без алуминиум.

И што правите? Одите во продавница за здрава храна, аптека или супермаркет и барате сода бикарбона без алуминиум. И тогаш продавачката ги крева рамената затоа што не знае дали има или нема, а не пишува ниту на декларацијата. Не пишува затоа што тука нема алуминиум, а никогаш и го немало.

Според тоа, можете да видите колкава е моќноста на фармацевтските компании кои во повеќето земји во Балканот, меѓу кои и Македонија, наведуваат дека веруваат оти сода бикарбоната содржи алуминиум и поради тоа се откажуваме да ја купиме. Истата работа е и во земјите во странство.

Знаеме многу луѓе што се откажале од лекувањето со сода бикарбона затоа што биле уплашени дека пијат алуминиум. Поради тоа, споделете го овој текст со пријателите за да се разоткрие лагата и луѓето да почнат да се лекуваат без страв. Запаметете, сода бикарбоната не содржи алуминиум.

Зошто настанала целата оваа збрка?

Конфузијата настанала пред неколку децении кога луѓето почнале да го мешаат прашокот за печиво со сода бикарбоната, а компаниите тоа го искористија. Ако во некој производ може да има алуминиум, тогаш тоа е прашокот за печиво, а не сода бикарбоната.

И сода бикарбоната и прашокот за печиво може да се користат како средство за бабрење, што значи дека и двете може да се додадат во печивото пред готвењето за да се произведе јаглероден диоксид. Прашокот за печиво содржи сода бикарбона, но овие две работи не се исто и се користат под разни услови.

Прашокот за печиво содржи сода бикарбона, но вклучува и агенс за закиселување (обично калиум битартарат) и агенс за сушење (обичен скроб).

Типичен прашок за печиво се состои од 30 отсто сода бикарбона 0,5-12 отсто монокалциум-фосфат и 21-26 отсто натриумалуминиум сулфат.

Прашокот за печиво е достапен и со и без алуминиумски соединенија. Многумина не сакаат да го користат прашокот за печиво со алуминиум затоа што на храната ѝ дава слаб метален вкус, но постои и загриженост за количеството примен алуминиум.

Многу прашоци за печиво имаат слично влијание кога се тестираат, односно многу мала е разликата во количината на гас која настанува во секој одделен бренд.

Со други зборови, покрај загриженоста поради алуминиумот, не би требало да постои разлика меѓу конвенционалните прашоци со печиво.

Дали постои разлика меѓу разновидните брендови сода бикарбона?

Всушност, не постои. Дефинитивно, не во толкава мера за да ја оправдаат цената на производите што наводно не содржат алуминиум. Не постои процес во производството на сода бикарбона со кој во неа би можеле да внесат алуминиум.

Сода бикарбона може да се направи со растворување на натриум хлорид (кујнска сол), амонијак, и јаглерод диоксид во водата, но чистиот производ се добива со различни комбинации на натриум карбонат, вода и јаглерод диоксид.

Рецепти за лекување на ракот и другите болести

Бикарбонат е алкална супстанција која природно се произведува во телото и која се однесува како пуфер контролирајќи ја pH.

Сложениот систем на пуферот ја регулира pH во крвта одржувајќи распон од 7,35 до 7,45, што е нешто поалкално од чиста вода. Се разбира, колку сте поблиску до pH 7,45 на вашето тело ќе му биде полесно да се одбрани од болестите.

 

 

Ќе ви се допадне