(Видео) Угледна истражувачка која тврдеше дека вакцините предизвикуваат аутизам пронајдена мртва

By

Џена Бек, угледна истражувачка која тврдела дека вакцините предизвикуваат аутизам, е пронајдена мртва во канал кај хотелот „Роусвеј ин“, каде што таа и нејзиното семејство престојувале на 17 ноември.

Жената чие вистинско име е Гина Смит била позната по својата борба против аутизмот и истражувањата за поврзаноста на вакцините со оваа болест.

„Нашите срца се со семејствата и пријателите основачи на организацијата ‘Unlocking Autism’“, изјавија надлежните, а јавува „Healthnutnews“.

Полицијата излегла со соопштение во кое се вели дека без сомнение станува збор за валкана игра, нешто за што многумина експерти сметаат дека е апсурд.

Неколку лица од нејзиниот камп не веруваат дека тоа има каква било врска со нејзиното истражување за поврзаноста на аутизмот и вакцините.

Организацијата „Unlocking Autism“ била поврзана со друга организација „Age od Autism“, чиј главен уредник, Ден Олмстед, бил пронајден мртов претходно оваа година поради наводно самоубиство.

Семејството бара одговори и не осудува никого, а новинарите истакнаа дека ќе ажурираат што е можно повеќе информации.

Во меѓувреме, видете го видеото од емитувањето на вестите.

Ќе ви се допадне