Мајкл Џексон го има највредниот музички каталог на светот

Во она што би можело да биде најголемото вреднување досега на музичкиот каталог на музичар, Sony Music Group го затвори договорот за купување на половина од каталогот за издавачки и снимени права на Мајкл Џексон вреден над 1,2 милијарди долари.

Други извори сугерираат дека може да биде до 1,5 милијарди долари. Според тие проценки, Sony ќе плати најмалку 600 милиони долари за својот удел во легендарните права.

Scroll to Top