Шест фармацевски лекови кои веднаш ќе ви ГО ВЛОШАТ вашето здравје

Можете ли да погодите колку Американци земаат лекови на рецепт? Дали мислите еден на 20 или можеби 1 на 10?

Или можеби помисливте еден на 5? Ако така сте мислеле, секој пат мислите погрешно.

Новиот извештај објавен од страна на американскиот Центар за контрола на болести покажува дека речиси половината од сите Американци земаат лекови за своите болести. Тоа значи дека повеќе од 150 милиони Американци на кои, експериментални, нетестрани хемиски лекови, во моментов, им струјат во крвотоко, додавајќи дека здравствениот хаос доаѓа воглавно од конзумирањето на овие лекови.

Што повеќе шокира, е тоа што статистиката порасна на речиси десет процени во споредба со раните 1990-те години. Зошто се појави таков раст во текот, за нешто повеќе од две децении?

Па, тоа е така затоа што огласувачите на лековите, ве бомбардираат, преку телвизиските приемници. Пред тоа, беше илегално во Америка, да се рекламираат тони таблети од фармацевските компании и нивните отрови на телевизија.

Ако сте еден од 150 милиони Американци кои патат од ситни здравствени пореметување, верувајте дека треба „да го прашате својот лекар…“ да ви препорача хемиски измислени таблети во лабораторија кои би ги прикриле симптомите на лошиот начин на живот.

„Тогаш требате да знаете дека не само што хемиските лекови ретко ќе го излечат вашето здравствено пореметување, туку голема количина на лекови ќе го влоши вашето здравје моментално.

Повеќето луѓе немаат поим дека лековите на рецепт всушност се лоши за нивното краткорочно и долгорочно здравје. Луѓето имаат тенденција да ги занемерат пописите за страшните нуспојави – иако тоа е наведено во декларацијата на лекови и вакцини или се споменати за време на телевизискиот оглас.

Ви пренесуваме шест најпопуларни лекови и медицински постапки кои всушност ги влошуваат работите за само неколку дена, а понекогаш и за само неколку часа од конзумацијата.

1. Вакцината против грип

Повеќето вакцини против грип содржат шокантни количини жива (наведена како тимеросал), алуминиум и формалдехид. Живата во било која количина е многу токсична за луѓето. Вбризгувањето на живата во мускулното ткиво, испраќа шок бранови низ телото и предизвикува опасен, непосреден хипер – имун одговор на средниот нервен систем.

Тоа не е природно. Токсичноста на живата може да предизвика орални здравствени проблеми, дигестивна нерамнотежа, проблеми со дишењето, губиток на памтењето, депресија, ADD, и кардиоваскуларна болест. Многу од „жртвите“ вакцините против грип предизвикале воспаление на белите дробови, на увото, бронхитис во рок од само неколку дена од добивањето на вакцината, затоа што нивниот имунитет е намален со помош на канцероген во инекцијата.

2. Лековите против згрутчувањето на крвта

Иако лековите против згрутчувањето на крвта често се споменуваат како „спасувачки лекови“, новата генерација на „анти-коагуланти“, исто така може да доведат до фатални нуспојави, и нема начин тоа да се прекине. Секој едноставен рез, вклучувајќи и најмала внатрешна повреда, може да биде кобна, затоа што тогаш е невозможно да се запре крварењето.

Без разлика дали малку сте ја удриле главата во плакар, или кога влегувате во својот автомобил? Вие би можеле да умрете за неколку часа. Дали сте застанале на парче стакло додека сте оделе боси? Опасност пости дека можете да искрварите. Освен тоа, лековите против згрутчувањето на крвта ги црпат хранливите материи од телото. Лекарите во САД не смејат да ги препишуваат, или да говорат за ресвератолот, затоа што тоа е природен лек за згрутчување на крвта.

Прашајте го својот натуропатски лекар за природните лекови.

Ресвератролот е полифенол кој природно се наоѓа во кожата кај црното грозје, овошките, сливите, кикириките, јапонскиот троскот, и други билки.

Тоа е природен антиксиданс кој во организмот делува така што влијае на намалувањето на агрегацијата на црвените крвни зрнца и влијае на плодноста и флексибилноста на крвните садови, а тоа е од големо значење за здравото функционирање на кардиоваскуларниот систем.

3. Хемотерапијата

Хемотерапијата би требало да биде противзаконска. Повеќето Американци немаат поим дека хемотерапијата има стапка на успешност од 2.3 проценти, додека е неуспешна во лечењето на оние 97,7 проценти во просек. Покрај тоа 75% од лекарите и онкологите не би примиле хемотерапија, или би ја препорачале на членовите на семејствата кои боледуваат од рак.

Што ви говори тоа? Хемотерапијата веднаш ја претвора крвта во киселина, овозможувајќи да формира повеќе клетки на рак и е нешто што може да излезе од контрола. Хемотерапијата ги уништува добрите цревни бактерии и силно го намалува човечкиот имунитет, одземајќи ги болесните карактеристики на природната способност да се бори против ракот. Со земање на хемотерапија, за да се излечи ракот, е исто како да фрлиме канта полна со отровни пастециди во базен додека се бањате во него, но само за да можете да убиете неколку бактерии кои се наоѓаат во водата.

4. Roravirus вaкцината

Нема облик на лек поопасен од вбризгување на комбинацијата на познатите смртоносни вируси, од генетски модифицирани бактерии во човечкото мускулно ткиво. Rotateq вакцината, е развиена од страна на предавачот Доктор Паул Офит, и истата содржи два соја на смртоносен свински вирус наречен „crikovirus“, и не постои објаснување зошто тој смртоносен вирус кој уби илјадници свињи во Кина, сега со една вакцина стана лек за детскиот пролив. Ако не верувате дека ова е вистина, проверете во вметнатниот лист на декларацијата за Rtateq вакцината од компанијата Мерцк.

5. Бензодиазепан (лек за анксиозност)

„Benzos“ се многу опасни лекови откако по кратко време, го забавуваат средишниот нервен систем, давајќи лажен аларм дека сте опуштени и физички и психички. Тоа доведува до извонредни непосакувани нуспојави, а што дозата е поголема, паралелно на тоа, и интензитетот на овие нуспојави ќе биде поголем.

Сите бензодиазепани создаваат физичка зависнот. Популарни бензодиазепани се: Xanax, Klonopin, Valium и Aktivan. Тие најчесто се пропишани лекови за анксиозност. Критичните нуспојави по кратко време од почетокот на земањето на овие „лекови“ вклучуваат зголемена анксиозност (замислете го тоа), раздражливост, и се разбира зголемени суицидални мисли. Комбинирајќи ги бензодиазепаните со антидепресиви SSRI (како што се Prozac и Zoloft) може да ја зголемат бензо токсичноста.

6. Лекови против епилепсија

Целата класа лекови против епилепсија, може да предизвика оштетување на црниот дроб и тоа брзо по почетокот на земањето. Понекогаш последиците на иштетување на црниот дроб може да се појават по само една недела, или месеци подоцна, но тоа не значи дека штетата не почнала веднаш.

Што е добро во лековите против епилепсија ако лекот му прави штета на црниот дроб? Не можете да живеете без црн дроб, па сега размислете вие!

Scroll to Top