(ВИДЕО) Лажен скок од вселената на Феликс Баумгартнер!

НАСА повторно не претрка со вселенските лаги, а скокот на работ од вселената на Феликс Баумгартнер, е и доказ за тоа…

Феликс скокна од највисоката точка, од дури 39 километри, нешто што никој претходно го нема направено. Беше тоа скок од „работ на вселената“, но дали тоа е вистина?

Феликс освен што го сруши рекородот во скок од највисоката точка, стана прв човек кој во слободен пад го проби звучниот ѕид, објави неговата мисија Р.Б. Стратос.

Тој звучниот ѕид го проби по неколку десетина секунди, откако скокна кон Земјата од висина од 39 километри. Постигна најголема брзина од преку 1100 километри на час (неслужбено 1137 км/h) изјави Сара Андерсон, портпаролката на мисијата Р.Б. Стратос.

По скокот од стратосферата, тој одговараше на прашањата на новинарите. Се увиде дека пред скокот престанал да размислува за рушењето на рекордот, и дека се што му се вртело во главата е како жив да се спушти на земјата.

„Знам дека ова го гледа целиот свет, но би сакал да можат луѓето да го видат она што јас го гледам“, раскажа Баумгартнер за мислите кои му минивале низ глава.

„Се подготвував за ова седум години“, изјави тој.

Анализната на снимките покажува вештачко осветлување, до чудни паѓачки предмети на снимката, па се до тоа да капуслата воопшто не се врти, кога Баумгартнер се мести за скокот. Таа стои фиксно прицврстена за нешто… и така натаму.

Погледнете ја анализата на скокот:

 

Scroll to Top