(ВИДЕО) Временски тероризам – Мејнстрим медиумите не ТРУЈАТ со приказни за времето, затскривајќи ги РЕАЛНИТЕ ПРОБЛЕМИ

Вестите на мејнструм медиумите, се преполни со временски прогнози. Горештините доаѓаат, чувајте се!

Македонија е мала земја за голема манипулација, како економска, така и временска. Минатиот август луѓето, не знаејќи што се случува, верувале дека ХААРП антените, се причини за пожарите низ целиот Балкан, и манипулацијата со времето беше очигледна. Но, ова лето веќе се бара причина за големите горештини, во кои по дождливото и ладно време, ги запали граѓаните на Балканот, но и останатите земји.

Потрошувачките општества на посткомунистичките земји, магловито ја гледаат својата иднина, но кога на тоа ќе се додаде и лошата временска прогноза, работите стануваат уште полоши. Сигурно сте се сретнале со измачени и безживотни погледи на граѓаните на улица. Како што чекорат низ жешкото, низ главата им се врти, жештина, жештина… тоа го рекоа и медиумите…“. Но ситуацијата е многу посложена.

Медиумите на Балканот ги управуваат масоните, елитите на кои најважно им е „да го подгорат огнот кој постојано тлее на Балканот“.

Низ нивните медиуми на Балканот, се пренесуваат вестите за времето во такви размери, што тоа го нема во ниту една друга земја во светот.

Вестите за времето се граничи со лудило. Луѓето на секои час-два гледаат и слушаат вести на радио и телевизија, не би слушале исти вести и она што е најважно, вестите за времто, како да ги слушаат од 1986 година за радијацијата од Чернобил која би можела да се случи со првиот облак и ветер од тој правец. И се разбира, на крајот, 80% од луѓето на Балканот веруваат повеќе во медиумите, за разлика од својата традиција и обичаите.

Манипулацијата со времето низ масовните медиуми е само уште еден чекор кон лудилото на нацијата. Оваа зима говореа за вестите: „Снегот ќе паѓа. Тие кои се алергични на снег или патат од алергија, нека се заштитат од снег?“. На кој начин човекот може да се заштити од снег и како тој може да делува негативно на вашето здравје? Паниката за него обично трае неколку дена, додека не се изработи медиумскиот спин. Потоа снегот се топи и никој повеќе за него не раскажува.

Лето ситуацијата е многу подраматична. Параноичните летни жештини за медиумското прогласување на паника над 33 степени целзиусови. Со тоа следат еден куп репортражи за горештините. Но, како што живееме на бајковитиот Балкан на кој нема ниту еден проблем освен горештините, тука се работи за класично поместување од темата и вистинските проблеми.

Кога медиумите сугерираат на граѓаните да не излегуваат надвор овие денови, по најголемите горештини, затоа што се зголемуваат шансите за мозочен удар, инфаркт и сончаница. Граѓаните потоа мислат дека навистина ќе добијат инфаркт. Психологијата на манипулацијата е мошне моќна работа. Медиумите сугерираат!

Ова веќе се вика сугестија. Граѓаните по ваквите вести на аутосугестии, веруваат дека навистина им е топло. Зборуваат со луѓето со кои се разминуваат, соседите за горештините, како да никогаш не било така, макар секое лето постои барем месец дена со надпросечните горештини.

Потењето прогласува знак на опасност, дека нешто не е во ред, и дека ако прекумерно се испотиме, мораме да побараме лекарска помош.

Што е со луѓето кои работат? Ако некој работи на Балканот, дали и тие мислат на жешкото?

Дали навистина сме жртви на медиумски временски тероризам? Дали сте слушнале за плацебо ефект? Според него, целосно може да се отстрани ефектот на горештини, ако лицето поверува дека примила таблета која ја симнува температурата на телото и е поотпорна на горештините, потоа чувствува лагодност, и на „висока“ температура. Верувајте, се е во главата. Така и големата горештиниа, е само во вашата глава, затоа што вие верувате на медиумите, а аутосугестијата на себе си импутира дека ви е жешко, затоа што тоа е во вашите глави, затоа што верувате во медиумите, и во аутосугестијата на себе си импутирате дека ви е жешко. Медиумите манипулираат со вас и со вашето здравје.

Стотина пати во денот, просечните граѓани мислат на времето, дали е добро да излезат баш во моментот, дали дува ветер, или температурата е оптимална. Поглед низ прозорот не е доволен, и тој мора да слуша вести на секој час, само да слушне вести за времето, кое постојано се повторува. А во биометеоролошката прогноза, да не ни зборуваме. Тоа е прогноза за метеоропатите. Зар мораме да бидеме тероризирани за прогнозата за суперсензибилните луѓе, што се однесува до времето. Повторно, луѓето кои се подложни на сугестија, медиумите. А кој се сопствениците на медиумите. Кој е сопственик на медиумите на Балканот?

Биометеоролошката прогноза не постои во другите земји во Европа, само кај нас се истакнува важнсота на влијание на времето на луѓето. Толку грижа за времето, а толку мала економска војна, и раст на самото друштво во глобала. А никој не се прашува колку на луѓето влијае криминалот, корупцијата, непотизмот и примитимот. Сигурно повеќе од неколку степени топлина над нормалата. Не допуштајте да медиумите манипулираат со вас, и го спроведуваат метеоролошкиот тероризам. Следете го својот биолошки часовник.

А никој не прашува какви се тие бели траги на ведрото небо!?
Метеорпатијата всушност е начин на манипулација на луѓето од страна на медимите. Измислиците, кои на големо делува на луѓето. Погледнете го видеото…

Scroll to Top