(втор дел) ГМО храната е дизајнирана да убива, особено на Балканот

Продолжение:

Тука се и кожните болести, тумори, мозочни удари и сите други последици од храната. Тука има многу повеќе од контаминацијата на храната со тешки метали кои луѓето секојдневно ги консумираат, а кои се смртоносни.

Овде се работи за целосно намерно  ставање токсични отрови во производите што се користат во целиот свет. Резултат од тоа, како што тврди Адамс, е масовното лудило, порастот на криминалитетот, колапсот на работната сила, зголемување на зависноста од државната благајна, колапс на демократијата која не може да заживее поради когнитивните ретардации на луѓето со право на глас, порастот на затворската популација, но и целосен колапс на способноста на сеопштата јавност, која не може да сфати ни основна информација, а која се сервира од страна на мејнстрим медиумите.

Долгорочните последици од ова раширено труење на храната, како што предупредува Адамс, се:

„Целосна пропаст на модерната човечка цивилизација, и тоа од повеќе причини: економска неодржливост, еколошко уништување, масовна депопулација (геноцид) населеничко, но и политичко насилство кое е сè позачестено“.

Да, тоа е поради храната

Новите студии спроведени во Школата по медицинска наука на Универзитетот во Нов Јужен Велс откриваат дека поголемиот дел од храната која се продава во големи количини е отровен.

Откриле дека освен навиките што ги предизвикува таа „мртва“ храна, таа ги менува и мозочните клетки, посмртоносна е  од војните, гладот и геноцидот заедно. Ако набрзо не го освестиме човештвото дека сме во војна и дека намерно нè убиваат со храната, ќе бидеме истребени, баш онака како што психопатските депопулисти на врвот на светската пирамида посакуваат.

Свеста за храна во западниот свет драстично е намалена, а консумацијата, пестицидите, вештачките бои, конзерванси, тешки метали и други неверојатно токсични супстанци во она што се нарекува храна драстично растат. Луѓето сè  повеќе се зависни од преработената храна која суптилно ги убива.

Пример е една од најпопуларните житарици на светот, пченката, која се наоѓа во речиси секоја храна, таа е „совршен хроничен отров“, според зборовите на доктор Вилијам Давис, кардиолог кој ја објави книгата за отровот што секојдневно го консумираме.

„Неверојатно е што таков токсик  создаден во лабораторија им се нуди на луѓето како храна“, изјави Давис.

Како пример, во 20 век 203 милиони луѓе умреле од војна, геноцид, верски прогон, масовни убиства и глад, но храната, сепак, убила повеќе луѓе.

Дури и според веројатно наместеното истражување на Светската здравствена организација, најмалку 2,8 милиони луѓе годишно умреле од последица на храната. А ние молчиме и понатаму!

Погледнете како пченицата може да биде привлечена со магнет:

Линк од првиот дел:

Scroll to Top