Урнебес бомбици

Потребно:

500 гр.пасирано кравјо сирење
500 гр. кравја изварка
150 гр. кајмак
4 лажици масло
2-4 лажици рамно полни попир буковска, значи по вкус
3-4 чешниња пасирано лукче
100 гр. поптпечен сусам за валкање на бомбиците

Подготовка: Се соединуваат состојките, се меша убаво и се става во фрижидер во кутија со капак неколку часа,3-4, за да се спојат вкусовите. Потоа со намрсени раце се обликуваат бомбици и валкаат во сусам.

Scroll to Top