Задоволството на Европејците од здравствените системи продолжува да опаѓа

Здравствениот извештај на Штада за 2024 година, со 46.000 испитаници од 23 земји, вклучително и Србија, покажува дека и оваа година продолжува континуираниот пад на задоволството од системите за јавно здравје низ Европа, трета година по ред.

10-годишнината од посветената работа на овој значаен здравствен проект корпорацијата Штада ја одбележа во присуство на новинари од бројни земји на конференција во Рим.

Исто така, Здравствениот извештај на Штада за 2024 година открива дека дури 89 отсто од Европејците сега поактивно се грижат за своето здравје.

Scroll to Top