СОСТОЈКИ:
- 5 јајца
- 1 чаша шеќер (200 мл)
- 1 ванилин шеќер
- 1 чаша масло
- 1 чаша млеко
- 2 чаши глатко брашно
- 5 лажици какао
- 1 прашок за пециво
СОСТОЈКИ ЗА ПРЕЛИВ:
- 3 чаши млеко
- половина чаша масло
- 1 чаша шеќер
- 1 ванилин шеќер
- 5 лажици какао
- 100 гр чоколадо за готвење
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
- Изматете ги јајцата и шеќерот, а потоа додадете ги ванилиниот шеќер, маслото, мекото, брашното, прашокот за пециво и какаото. Соединете сè и ставете го во плех за печење на 190 степени Целзиусови.
- Додека се пече бисквитот, подгответе го преливот. Ставете го млекото да зоврие и додадете го шеќерот, ванилиниот шеќер, чоколадото и какаото, а потоа маслото. Изладете го преливот и потоа прелијте го врз врелиот колач.