Докторите се собраа околу креветот на Токан, пуштија песна од „Амадеус“ и пееја на глас

By

„Лекарите се собраа околу неговиот кревет и му пуштија песна од групата „Амадеус“. Сите пееја гласно. Се трудеа да го вратат во живот. Сè уште не можам да верувам. Најдобриот тапанар и пејач што ни останаа“, раскажа Бојан Станимировиќ, член на бендот, за смртта на својот колега, тапанарот Бојан Златановиќ – Токан, кој почина од коронавирус вечра на 45-годишна возраст.

Тој им се заблагодари и на вработените од болницата „Д-р Драгиша Мишовиќ“, па вели „Сите дадоа сè себе за да го спасат. Тој секогаш ќе биде со нас преку бендот ‘Амадеус’. Луѓето како како, мојот брат Токан, никогаш не умираат. Го сакав исто како што ги сакам моите деца“, вели е Бојан Станимировиќ за српските медиуми.

Tапанарот на „Амадеус бенд“ почина на 45 години од корона

Ќе ви се допадне