ПРЕСВРТ: Утврдено е дали Раста навистина му ги нанел повредите на соработникот на Иван Ивановиќ

Стефан Џуриќ Раста и Слободан Нешовиќ Лока имаа инцидент на 18 април, по што водителот тврдеше дека раперот го претепал.

Инцидентот кој се случи во април, во кој еден од членовите на емисијата „Вечер со Иван Ивановиќ“, водителот Слободан Нешовиќ Лока, наводно бил нападнат од страна на Стефан Џуриќ Раста, и понатаму не е одгатнат.

Сепак, следеше пресврт во однос на тоа што претходно тврдеше, дека Стефан Нешовиќ Лока се здобил со повреди кои наводно му ги нанел раперот Раста.

 

 

Во медицинската документација стои мислење на лекар вештак кој гласи вака:

„Според податоците од списокот се гледа дека настанот се одиграл на 18.04.2017 година, околу 12:30 часот, односно дека Нешовиќ Слободан, за прв пат бил прегледан во Ургентниот центар во Белград, истиот ден во 14:45 часот, односно околу 2.5 часа подоцна во однос на времето на случувањето на настанот. Во Ургентниот центар во Белград Нешовиќ Слободан е прегледан од страна на лекар специјалист по општа хирургија, ортопедија и неурохирургија и во таа прилика на телото на Слободан Нешовиќ не беа објективно констатирани било какви надворешни знаци на повреди.

 

„Со други зборови, налогот установен за лекарските прегледи, не е конзистентен со изјавите на повеќето сведоци кои во своите изјави наведоа дека постоењето на видливи знаци на повредите на телото на Нешовиќ Слободан (црвенило по лицето“, „црвенило на челото и вратат“, „челото му беше црвено и модро“, „имаше видливи повреди… на челото, зад увото, по вратот“).

„Со оглед на однапред наведеното, од судски медицински аспект, не може однапред да се заклучи за постоење на какви било телесни повреди кај Нешовиќ Слободан“.

Scroll to Top