ЗАБРАНА ОД КИЕВ – Емир Кустурица стигна на украинската црна листа – Еве за што!

Српскиот режисер и музичар Емир Кустурица стигна во базата на украинскиот сајт „Миротворец“.

Како што е соопштено, тој е на списокот ставен поради „намерното кршење на државните граници на Украина“, и учествуваше во активностите на територијата на Крим.

Напоменува дека Костурица на 23 јули стигнал на Крим, каде одржал концерт со својот бенд „No Smoking Orchestra“, на сцената ги испрати „Jubilej“ на Јалта.

Претходно Костурица изјави дека смета дека обединувањето на Крим со Русија е органски процес и призна дека секогаш го сметал за полуостров на Русија.

„Миротворец“, е скандалозно познат по тоа што објавува лични контакт-податоци од новинари, доброволци самопрогласени DNR и LNR, на сите оние кои ги смета за „предавници“.

 

Scroll to Top