„Инстаграм“ ја цензурира Бела Хадид поради пост за Палестина

By

Една од најпознатите модели, Бела Хадид, се налути по цензурирањето на „Инстаграм“.

„Кој дел од мојата гордост со родното место на татко ми е насилна, навредлива, вознемирувачка или голотија“, праша познатата манекенка.

Бела Хадид се пожали дека е цензурирана од „Инстаграм“ затоа што во една од последните објави, посветена на татко ѝ Мохамед, ја спомна Палестина, која е негова татковина.

„’Инстаграм’ ја отстрани мојата приказна во која ги напишав – татко ми и неговото родно место Палестина – со фотографија од неговиот американски пасош. Кој дел од гордоста со родното место на татко ми е насилна, вознемирувачка или голотија? Зошто е ова против правилата? Зар не треба да бидеме Палестинци на ‘Инстаграм’? За мене, тоа е злоупотреба. Вие не можете да ја избришете историјата со замолчување на луѓето. Тоа не функционира на тој начин“, заклучи таа револтирано.

Ќе ви се допадне